UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент "Баварії" Улі Хенесс звинувачений у несплаті податків

Керівник найкращого клубу Європи-2012/13 може стати фігурантом чергового податкового скандалу у світі футболу.

Слідом за аргентинцем Ліонелем Мессі, який постане перед судом за несплату податків на суму близько 9 мільйонів євро, звинувачення в ухиленні від податкових виплат пред'явили президенту "Баварії" Улі Хеннесу.

Очікується, що судовий процес у його справі розпочнеться не раніше вересня нинішнього року, передає Deutsche Welle.

Прокуратура Мюнхена, яка є основним обвинувачем, відмовилася повідомити пресі подробиці справи, пославшись на дотримання податкової таємниці.

За даними ЗМІ, мова йде про кілька мільйонів євро, що 61-річний футбольний функціонер приховав від податкових органів у швейцарському банку. Однак частина звинувачень втратила свою актуальність за давністю років і президенту "Баварії" може загрожувати лише умовне покарання.

У січні нинішнього року він оформив явку з повинною і сам зізнався, що ухилявся від сплати податків. Всі події він назвав "величезною помилкою". Після серії обшуків в будинку Хенесса у березні був виданий ордер на його арешт, але президент залишився на волі під заставу в мільйон євро.

Незважаючи на скандал з приховуванням доходів, Улі Хенесс донині продовжує залишатися на посаді глави наглядової ради клубу "Баварії". Його пропозицію залишити цей пост до з'ясування всіх обставин справи було відхилено наглядовою радою.

У минулому сезоні "Баварія" стала переможцем Ліги Чемпіонів, а також виграла чемпіонат і Кубок Німеччини. На старті нинішнього сезону мюнхенці поступилися "Боруссії" у матчі за Суперкубок Німеччини. !zn

Читайте також:

Гвардіола виграв перший титул з "Баварією"

"Барселона" звільнила Тіто Віланову - наставник не зумів одужати після важкої хвороби

Французьких футболістів обкладуть "податком Депардьє"