UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луческу вважає, що поразка від "Дніпра" піде "на благо" "Шахтарю"

Головний тренер донецької команди визнав перевагу суперника у зустрічі з "Дніпром".

Після поєдинку з "Дніпром", в якому "Шахтар" зазнав першої в нинішньому сезоні поразки, Мірча Луческу визнав, що дніпропетровці грали краще і заслужено перемогли. Наставник донеччан уважає, що невдача безсумнівно піде на користь його команді.

"Складно коментувати матч, тому що сьогодні "Дніпро" зіграв краще, ніж ми. У нього було більше бажання. Футболісти "Дніпра" діяли грамотно. Було видно, що вони дуже бажають домогтися перемоги. Я думаю, що до сьогоднішнього матчу ми не були до кінця готові. Розслабилися і сподівалися навіть складно сказати що - можливо, на якусь нічию. У такій грі напівмомент може вирішити все", - зазначив Луческу.

"Це поразка змусить нас добре задуматися. У суботу на нас чекає складний поєдинок, і зазвичай буває, що такі поразки йдуть на благо. Ставлять на місце - і замислюєшся, що робити далі. Новачки Фред, Фернандо зрозуміли, що це не Бразилія, де можна спокійно прийняти м'яч, обробити його, розвернутися, - тут постійне єдиноборство, і футболісти суперника постійно тримають м'яч "на нозі", - зазначив румунський фахівець.

Нагадаємо, що в матчі 7-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги України "Дніпро" впевнено обіграв "Шахтар" 3:1, перервавши безпрограшну серію донецької команди, яка тривала з 16 листопада 2012 року. Дніпропетровці не залишили шансів соперннику під час організації атак, реалізації моментів, а також в обороні своїх воріт. Голи забивали Роман Зозуля (2), Євген Селезньов (з пенальті), а за "Шахтар" відзначився Олександр Кучер.

Мірча Луческу пояснив локальні невдачі помилками, які допускали провідні футболісти його команди.

"Допустили дуже багато грубих помилок, і особливо - наші досвідчені футболісти. Майже всі індивідуальні єдиноборства атакувальні виконавці "Дніпра" виграли у нашої оборони. Матеус, Коноплянка, Селезньов і Зозуля - всі вчотирьох", - припустив Містер.

Нагадаємо, що "Дніпро" здобув домашню перемогу над принциповим суперником з Донецька вперше за 9 років. Поразка коштувала донеччанам першого місця в турнірній таблиці чемпіонату.

Відзначимо, що наступний матч чемпіонату Прем'єр-ліги "Шахтар" проведе з лідером - харківським "Металістом". "Дніпро" відправиться в гості в Київ до "Динамо". !zn

Читайте також:

Луческу вважає зустріч з "Динамо" в 4-му турі визначальною у боротьбі за чемпіонство

"Чорноморець" здобув виїзну перемогу над "Таврією", потіснивши "Динамо" з 4-го місця

Колишній гравець "Шахтаря" підсилить атаку "Челсі" замість Уейна Руні

Фанати "Севастополя" пояснили заворушення під час матчу з "Дніпром"