UA / RU
Підтримати ZN.ua

Легка атлетика: встановити новий світовий рекорд Бондаренку завадила травма

Новоспечений чемпіон світу у стрибках у висоту розповів, чому він не зумів взяти планку на позначці 2.46 м і побити досягнення великого кубинця Сотомайорf.

Українець Богдан Бондаренко, який завоював 15 серпня звання чемпіона світу з легкої атлетики, зізнався, що його фізичний стан міг перешкодити йому не тільки виграти чемпіонство, але і взяти новий світовий рекорд.

"Зараз мені дуже добре. Тільки от є маленькі травми, які заважають стрибати. Якщо б їх не було, думаю, сьогодні стрибнув би вище. Стопа захворіла, і високі стрибки були під сумнівом. Пропускав висоту тому, що нога дуже боліла, і не можна робити багато стрибків. Йшов ва-банк", - розповів 23-річний харків'янин в інтерв'ю виданню "Весь спорт".

Нагадаємо, український атлет пропустив кілька висот у фінальних змаганнях, а коли кілька конкурентів взяли 2.38, ризикнув перейти на 2.41. Не взявши з першої спроби, він все-таки виявився щасливим у наступному виході в сектор, тоді як катарець Мутаз Барші так і не зумів перелетіти планку.

У підсумку, стрибок на 2.41 м виявився рекордом чемпіонатів світу - раніше ніхто зі спортсменів не перемагав на світових форумах з таким високим результатом.

"На трьох стартах я йшов на 2,46 і на кожному мені дуже заважало бажання. З холодною головою стрибати було б куди простіше. Я змагався тільки з висотою. Мені потрібно було просто показати свій результат, і я це зробив. Рекорд чемпіонатів світу для мене - маленька втіха за відсутності світового рекорду", - зазначив Бондаренко.

"Але знаєте, в тому, що не взяв 2,46 у Москві є і свій плюс. Наприклад, на Олімпіаді в Лондоні у мене був такий же результат, як і в призерів. Я поступився їм лише за спробами. Але якщо б тоді потрапив на п'єдестал, зараз би не було такого стимулу боротися. Міг би розслабитися, більше відпочивати. А так було бажання тренуватися. Ось і тут: якщо б побив рекорд, хтозна, можливо, до Ігор у Ріо в секторі і не з'явився б", - резюмував чемпіон світу.

Нагадаємо, що Богдан Бондаренко став першим українцем, який виграв чемпіонат світу у стрибках у висоту з 2005 року, коли на верхню сходинку п'єдесталу піднімався Юрій Крімаренко. Зараз атлет лідирує у змаганнях "Діамантова Ліга", наблизившись до завоювання головного призу - діаманта й істотної грошової винагороди. !zn

Читайте також:

Ганна Мельниченко принесла Україні першу золоту медаль на ЧС з легкої атлетики

Українські легкоатлети здобули на командному ЧЄ п'ять перемог

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта за допомогою рівнянь