UA / RU
Підтримати ZN.ua

Капітан збірної України повернувся у "Будівельник"

Чемпіон України окреслив основні напрямки трансферної діяльності на сезон - українські баскетболісти.

Київський "Будівельник" посилив склад захисником Дмитром Забірченком, який у минулому сезоні виступав за маріупольський "Азовмаш".

Забірченко став першим новачком "Будівельника" в це міжсезоння. Захисник підписав із чемпіонами України однорічний контракт.

Як повідомляє iSport.ua, 30-річний баскетболіст стає гравцем київської команди вже вчетверте. Вперше він переходив у "Будівельник" з "Азовмаша" в 2006-му році і провів у складі "будівельників" два сезони. Далі був перехід з БК "Донецьк" у 2010-му році і, нарешті, сьогодні ще одне повернення - знову з Маріуполя.

У складі "Будівельника" Забірченко ставав чемпіоном Суперліги у 2011-му році. У складі маріупольського "Азовмаша" Дмитро в минулому сезоні набирав 6,7 очка і 4,9 передачі в середньому за гру.

Також Забірченко є ключовим гравцем збірної України. У чемпіонаті Європи-2013, де українці фінішували шостими, отримавши право виступати на світовому форумі, захисник проводив у середньому по 16 хвилин на майданчику. І хоч його статистика далеко не найкраща в команді, він відзначився тим, що міг переламати хід поєдинку в певний момент, чітко виконуючи тренерську установку.

Відзначимо, що в найближчі дні Забірченко приєднається до табору національної збірної в Южному.

Додамо, що "будівельники" уклали ще один контракт із форвардом Віталієм Мальчевським, який провів свою кар'єру у Кривому Розі. Повідомляється, що швидше за все чемпіони втратять свого лідера центрового Михайла Анісімова, який зібрався у чеський "Німбурк".

Нагадаємо, після того, як стало відомо про те, що "Будівельник" не буде виступати в єврокубках у сезоні-2014/15, команду залишив її головний тренер - латиш Айнарс Багатскіс. Трохи пізніше "будівельників" очолив перший в історії фахівець з Києва Віталій Черній. !zn

Читайте також:

"Король баскетболу" не зіграє проти збірної України на чемпіонаті світу

Ще один талановитий українець вирушив підкорювати баскетбольну Америку

"Будівельник" вперше за чотири роки очолив український фахівець