Ще один талановитий українець вирушив підкорювати баскетбольну Америку

Поділитися
Ще один талановитий українець вирушив підкорювати баскетбольну Америку © ebrd.com
Слідом за Олексієм Ленем, який через сито студентського баскетболу пробився в НБА, такий же шлях спробує пройти 16-річний уродженець Черкас, який встиг зарекомендувати себе в українській Суперлізі.

16-річний гравець "Черкаських мавп" Святослав Михайлюк, який вважається одним з найталановитіших українських баскетболістів за останні роки, відправляється підкорювати баскетбольну Америку.

Михайлюк вирішив поступити в один з університетів США, та продовжити там активні заняття спортом. З кількох пропозицій Михайлюк вибрав університет штату Канзас, в якому баскетбол є одним з пріоритетних видів.

За свою історію команда цього університету три рази вигравала чемпіонат NCAA (американські змагання студентів). Випускниками університету Канзасу були такі відомі майстри помаранчевого м'яча як легенда світового баскетболу Уїлт Чемберлейн (гравець, який набрав 100 очок в матчі Національної баскетбольної асоціації, коли в правилах відсутнє поняття триочкового), а також один з кращих діючих баскетболістів Пол Пірс.

Уродженець Черкас Святослав Михайлюк засвітився в українському баскетболі ще в сезоні-2012/13, коли дебютував в матчах Суперліги у віці 15 років. Однак тоді він зіграв лише за пару хвилин в двох матчах.

Влітку 2013 року Святослав заявив про себе на міжнародній арені, увійшовши в число кращих гравців юнацького чемпіонату Європи у Києві. За цим послідував в цілому хороший сезон в Суперлізі у складі "Черкаських мавп", де він зіграв 24 матчі, набираючи в середньому 5,5 очок і роблячи 2 підбирання.

Після закінчення регулярного чемпіонату Михайлюк відправився в американський Портленд на форум висхідних зірок світового баскетболу Nike Hoop Summit, де також отримав хорошу пресу та відгуки фахівців.

Нагадаємо, що в 2013 році свої виступи в чемпіонатах NCAA завершив український центровий Олексій Лень, який згодом був обраний на драфті НБА під високим 5-м номером. Також протягом двох сезонів у студентських змаганнях выступаат ще один вихованець баскетболу України Володимир Герун. У чемпіонаті-2013/14 за "Портленд" він зіграв 31 матч, набираючи в них в середньому 3,1 очко за гру. !zn

Читайте також:

Баскетболіст Олексій Лень став сьомим українцем, дебютировавшим в НБА

Двох українських баскетболістів в НБА американці прозвали "вежами-близнюками"

Баскетбольна Євроліга звершилась черговим крахом росіян і несподіваною перемогою ізраїльтян

Збірна Украиїни відкриє чемпіонат світу з баскетболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі