UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джокович склав повноваження чемпіона Australian Open, поступившись швейцарській грозі авторитетів

Серб Новак Джокович у п'ятисетовому суперматчі змушений був поступитися дорогою швейцарцю Станісласу Ваврінці. Для якого це вже не перша сенсаційна перемога на турнірах Великого Шолома.

Переможець Australian Open у 2013 році серб Новак Джокович не зміг пробитися до півфіналу турніру, програвши в чвертьфіналі у п'яти партіях швейцарцю Станісласу Ваврінці.

Поєдинок тривав близько чотирьох годин і завершився з рахунком 6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9 на користь Ваврінки.

Швейцарець, який займає восьме місце у світовій табелі про ранги, зумів перервати 25-матчеву переможну серію Джоковича на Australian Open - серб вигравав австралійський турнір Великого Шолома три роки поспіль - у 2011, 2012 і 2013 роках.

У півфіналі змагань Ваврінка зустрінеться з чеським спортсменом Томашем Бердихом, який напередодні здобув перемогу над іспанцем Давідом Феррером.

Для Ваврінки перемога над Джоковичем - не перший скальп, знятий з фаворита на турнірах Великого Шолома. До вересня 2013 року йому вдалося на цій самій стадії вибити зі змагань британця Енді Маррея, який за кілька місяців до цього виграв Вімблдон. Втім, згодом швейцарця було повалено у півфіналі все тим же Джоковичем. Той поєдинок теж тривав п'ять сетів, проте в кінці удача була на боці Джок. Тепер же Ваврінці вдалося взяти реванш у другої ракетки світу.

Нагадаємо, що українські тенісисти припинили виступи у Мельбурні на ранніх стадіях турніру. Найдовше на Відкритому чемпіонаті Австралії протрималася Еліна Світоліна - 19-річна перша ракетка України програла в третьому колі американці Слоун Стівенс. Втім, для Світоліної виступи в Австралії стали найкращими на турнірах " Великого Шолома " в кар'єрі.

Зазначимо, що у чвертьфіналі Рафаель Надаль зустрінеться з болгарином 21-річним Григором Дімітровим, який є крім вдалої кар'єри є бойфрендом Марії Шарапової, а в ще одному матчі за півфіналу зійдуться Роджер Федерер і Енді Маррей. !zn

Читайте також:

Українець Стаховський вперше за три роки вийшов у півфінал турніру АТР

Тенісист Сергій Бубка повернувся у великий спорт після серйозної травми

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу