UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чемпіонський бій Ломаченка під загрозою зриву

Через рішення Світової боксерської організації (WBO) український боксер, який вдало дебютував на профірингу, може позбутися можливості стати чемпіоном світу вже у другому матчі в кар'єрі.

Василь Ломаченко, який у суботу вдало дебютував на професійному рингу, може позбутися можливості провести чемпіонський бій вже у другому матчі у кар'єрі.

Світова боксерська організація (WBO) призначила американця, другого номера рейтингу Гері Расселла-молодшого (23 перемоги з них 13 нокаутом) офіційним претендентом на титул чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі, яким зараз володіє мексиканець Орландо Салідо (40 перемог, 12 поразок, 2 нічиї, 28 нокаутів). Протягом шести місяців Салідо зобов'язаний зустрітися з Расселом: крайній термін бою - 12 квітня.

Втім, існує велика ймовірність, що поєдинок Ломаченко - Салідо, попередньо призначений на 25 січня, все-таки відбудеться. Він може пройти в рамках вільного захисту титулу Салідо - звичайно, у 180-денний період.

ТАКОЖ: Підписавши перший професійний контракт, Василь Ломаченко стане автором нового рекорду

Нагадаємо, 12 жовтня у Лас-Вегасі Василь Ломаченко нокаутував мексиканця Хосе Раміреса у 4-му раунді, успішно дебютувавши на професійному рингу.

Втім, багато що буде залежати від здатності власника фірми Top Rank Боба Арума домовитися з командою Салідо, адже на Ломаченка, дворазового чемпіона світу та Олімпіади, в американських промоутерів великі надії. !zn

Читайте також:

Кличко відповів на сарказм сатирика Задорнова

Кличко пообіцяв Олександру Усику поступове сходження на вершину світового боксу

Українець Павло Іщенко завоював золото чемпіонату Європи з боксу

Володимир Кличко вийшов на друге місце серед чемпіонів-довгожителів