UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Арсенал" знято з чемпіонату України рішенням Федерації

На засіданні Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ було прийнято рішення дискваліфікувати "Арсенал" згідно з положенням регламенту про неявку на два календарні матчі.

Київський "Арсенал" виключено зі змагань чемпіонату України з футболу рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України.

Як наголошується у заяві ФФУ, санкції застосували за повторну неявку на календарний матч першості Прем'єр-ліги.

Однак поки у федерації фактично дали офіційний старт процедурі ліквідації "Арсеналу" як професійного футбольного клубу. Що буде далі з іграми, які кияни вже встигли зіграти у першому колі чемпіонату-2013/14, вирішувати керівництву ліги, яка відповідальна за проведення матчів елітного дивізіону.

"Матеріали справи передано Дирекції Прем'єр-ліги для внесення відповідних змін до турнірніх таблиць", - йдеться в повідомленні прес-служби ФФУ.

Нагадаємо, київський "Арсенал" провів останній матч 20 жовтня 2013 року - в Києві команда прийняла земляків з "Динамо" і поступилася 0:2. Після цього у клубі повідомили про фінансові проблеми і не зуміли забезпечити своїм футболістам хоча б один вихід на футбольне поле - як в рамках чемпіонату Прем'єр-ліги, так і Кубка України.

Всього кияни пропустили три гри чемпіонати з запорізьким "Металургом", "Дніпром" і "Таврією".

У 13 зіграних поєдинках "Арсенал" набрав 10 очок, здобувши три перемоги та одного разу зігравши внічию.

ТАКОЖ: Ахметов розкритикував "Арсенал": Без вас жив, і без вас буде жити український футбол

Незважаючи на спроби колишнього інвестора клубу Вадима Рабиновича, а також президента "Шахтаря" Ріната Ахметова врятувати "Арсенал", команду так і не було реанімовано.

Нагадаємо, що "Арсенал" існував з кінця 2001 року - тоді рішенням київської міської влади на чолі з Олександром Омельченком клуб став правонаступником столичного ЦСКА. !zn

Читайте також:

Колишній захисник "Динамо" потрапив у ДТП, його госпіталізовано до лікарні

Футболісти збанкрутілого "Арсеналу" будуть тренуватися, поки їх будуть пускати на поле

Рабинович вирішив знову протягнути руку допомоги київському "Арсеналу"