UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський погодив кандидатури заступників головкома ЗСУ та начальника Генштаба

До виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії.

Президент Володимир Зеленський погодив кандидатури заступників головкома Олександра Сирського та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича. Про це президент розповів у вечірньому відеозверненні.

"Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії і які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні", - повідомив президент.

Зокрема, заступниками Сирського призначено Вадима Сухаревського (відповідатиме за безпілотні системи і розвиток застосування дронів нашими воїнами) та полковника Андрія Лебеденка (інновації, саме технологічний компонент армії та бойових систем).

Читайте також: Зеленський знаходить генерала: The Atlantic про зміну керівництва ЗСУ

Також Зеленський погодив кандидатури заступників начальника Генштабу ЗСУ.  Бригадноий генерал Володимир Горбатюк (його напрямок – це оперативна робота, робота штабів, планування, управління). Бригадний генерал Олексій Шевченко ( логістика в армії). Бригадний генерал Михайло Драпатий відповідатиме за підготовку, якісне тренування наших військових.

"Увесь реальний досвід бойових командирів, бойових бригад, наших підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій, – увесь цей досвід має бути реалізований для успіху Сил оборони України", - зазначив Зеленський.

Восьмого лютого стало відомо про призначення на пост Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександа Сирського, який замінив на посаді Валерія Залужного. Про нього ZN.UA вже писало в деталях. Докладніше про нову команду головнокомандувача Сирського - читайте в матеріалі.