UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 24 лютого США надали Україні зброї та боєприпасів на $15,1 млрд: повний перелік

Адміністрація Байдена надала Україні різноманітні боєприпаси, артилерійські та ракетні системи, системи ППО, сотні бронетранспортерів та 20 вертольотів.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України США надали Україні військової допомоги на $15,1 млрд. А до вторгнення адміністрація президента Джо Байдена надала зброї на $700 млн. Про це йдеться у переліку наданої Україні зброї, оприлюдненому на сайті Пентагону.

«Загалом Сполучені Штати виділили близько 15,8 мільярда доларів на допомогу у сфері безпеки України з початку правління адміністрації Байдена, включаючи понад 15,1 мільярда доларів з часу початку неспровокованого та жорстокого вторгнення Росії 24 лютого», – сказано в повідомленні.

Читайте також: У Держдепі відреагували на погрози Росії щодо поставок Україні ракет ATACMS

Серед наданого понад 40 тисяч протитанкових систем, понад 700 безпілотників, 126 артилерійських та 15 реактивних систем і боєприпаси до них, сотні бронетранспортерів, вісім передових систем ППО, 20 ударних вертольотів, 18 патрульних катерів та багато іншого. 

Загальний перелік безпекової допомоги Сполучених Штатів Україні включає:

У Пентагоні також зазначили, що Сполучені Штати продовжують працювати зі своїми союзниками та партнерами, аби забезпечити Україні додаткові можливості для захисту від російської агресії.

Читайте також: Допомога Україні зброєю не суперечить моралі — Папа Римський

Нагадаємо, останній пакет військової допомоги на $600 млн США надали 16 вересня. Днями Україна передала американським законодавцям нові великі запити на зброю від США та їхніх союзників, включно з ракетами великої дальності ATACMS до РСЗВ HIMARS, яку Вашингтон наразі відмовляється надати