UA / RU
Підтримати ZN.ua

Венедіктова вирішила поквапити НАБУ і САП із посадками топ-корупціонерів

За словами генпрокурорки, правоохоронці заслуговують на незадовільну оцінку за боротьбу з корупцією.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вимагає від керівництва НАБУ і САП активізувати роботу з притягнення до кримінальної відповідальності топ-корупціонерів. Зокрема, вона поставила їм завдання до кінця року скерувати до суду матеріали по низці проваджень, повідомили в Офісі генпрокурора.

У ході наради на Різницькій в понеділок, 26 жовтня, Венедіктова заслухала директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука.

«Всім правоохоронцям було поставлено ​​незадовільну оцінку за боротьбу з корупцією. Основний локомотивної силою у протидії таким правопорушенням повинні бути спеціально створені органи - НАБУ і САП», - заявила генпрокурорка.

Венедіктова висловила невдоволення тим, що в деяких резонансних провадженнях «два, три, а іноді і чотири роки тому повідомлено про підозру, а слідство досі триває». А також назвала недостатнім обсяг відшкодування державі збитків, завданих корупційними злочинами.

Генпрокурор позитивно оцінила той факт, що Вищий антикорупційний суд вже виніс ряд вироків, а також обговорила із Ситником і Грищуком «провадження, що мають бути до кінця року скеровані до суду».

Читайте також: Венедіктова дала ДБР два місяці на усунення недоліків в роботі

Напередодні місцевих виборів президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю, що може ініціювати заміну генпрокурора, якщо Ірина Венедіктова «не покаже серйозний результат» до кінця року.

Докладніше про те, як групи Коломойського, Авакова і Медведчука поставили президента Зеленського на розтяжку в питанні звільнення директора НАБУ, читайте у статті Олександра Лємєнова «Антикорупційний цугцванг Зеленського». Як ЗеКоманда провалила ревізію керівництва органів досудового розслідування і прокуратури - в матеріалі автора «Правоохоронці голого ЗеКороля» для ZN.UA