UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦПК: Суддю Вовка примусово доставлять на засідання Антикорупційного суду

Від весни він прикривається суддівським імунітетом.

Суддя ВАКС Андрій Біцюк задовільнив клопотання про примусовий привід на засідання Антикорупційного суду очільника ОАСК Павла Вовка. Про це повідомляє пресслужба "Центру протидії корупції" на своєму Телеграм-каналі. 

Наразі Вовк ігнорує засідання, прикриваючись імунітетом, позаяк Вища рада правосуддя не дала дозволу на його арешт. 

"Заборони примусово доставити Вовка в законодавстві немає, треба лише дозвіл слідчого судді, який сьогодні НАБУ й отримало. І це сталося попри надзвичайний тиск Вищої ради правосуддя на суддів ВАКС", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Попри найбільший зашквар в історії українського судочинства ВРП не побачила порушень у діях судді Вовка

Нагадаємо, 17 липня минулого року НАБУ вручило підозри голові Окружного адмінсуду міста Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, шістьом суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Їх підозрюють у спробі захоплення державної влади. Підозри НАБУ і САП ґрунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка.

1 вересня 2020 року Вища рада правосуддя відхилила клопотання генпрокурорки Ірини Венедіктової і відмовилася відсторонювати від посад Павла Вовка й інших суддів ОАСК, котрі фігурують у справі.

Самого Вовка двічі оголошували у розшук. 24 грудня детективи НАБУ вручили голові ОАСК повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду. Однак він відмовляється свідчити, посилаючись на 63 статтю Конституції, яка дозволяє громадянину України не свідчити проти себе.

Докладніше про те, до чого справа ОАСК може привести країну, і чи вистачить цього разу сил та доказів у НАБУ, щоб довести розпочату справу до обвинувального вироку в суді, читайте матеріалах Інни Ведернікової «Вовки. По сліду НАБУ» і «Вовки. По сліду НАБУ-2». У чому секрет недоторканності суддів ОАСК – у матеріалі Олександра Лємєнова «Суд, що загрожує державі» на сайті ZN.UA.