UA / RU
Підтримати ZN.ua

Татаров уникає особистого вручення підозри від НАБУ, але вже офіційно її отримав - ЗМІ

Підозру слідчі НАБУ залишили в канцелярії Офісу президента.

Підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову особисто не вручили, оскільки він цього уникає.

Про це пише «Новое время» з посиланням на джерела в антикорупційних органах.

Водночас наголошується, що підозру слідчі НАБУ залишили в канцелярії Офісу президента.

Але згідно зі статтею 278 Кримінально-процесуального кодексу офіційно вважається, що підозра Татарову вручена.

Відзначимо, що Офіс президента досі офіційно не прокоментувала ситуацію. Але це не завадило президенту Зеленському відкрити на Банковій святкове містечко.

Єдина реакція - це заява іншого заступника голови ОП Андрія Смирнова,  який натякнув, що підозра НАБУ нібито є «зведенням особистих рахунків».

За даними журналіста Юрія Бутусова, Татароа зник, щоб уникнути вручення підозри НАБУ , яке йому сьогодні підписав в.о. глави САП Максим Грищук. Так, заступник голови ОП не виявилося на робочому місці і вдома.

Нагадаємо, 1 грудня Бутусов повідомив про те, що колишній народний депутат і керівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні показання на Олега Татарова по справі про махінації квартирами для Нацгвардії.

Також журналіст написав, що НАБУ підготувало підозра Татарову, проте суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак нібито заблокував вручення повідомлення про підозру. Зі свого боку, в ВАКС заявили про те, що Вищий антикорупційний суд не отримував клопотання про надання дозволу на затримання Татарова.