UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слова Лаврова про українських "екстремістів" можуть стати прикриттям для вводу бійців РФ до Білорусі - Кулеба

За словами очільника МЗС, Росія може розіграти кілька сценаріїв в Білорусі, щоб звинуватити Україну

Заяви очільника МЗС Росії Сергія Лаврова про 200 українських "екстремістів" на території Білорусі можуть бути використані як прикриття для введення в республіку своїх бійців.

Про це в інтерв'ю УНН заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Як мені сказав один іноземний колега, Путін обіцяє не вводити в Білорусь російські збройні сили, але не вводити "зелених чоловічків" він не обіцяє. Тому, безумовно, ми розуміємо, що в Росії є напрацьований з 2014 року в Україні арсенал того, як діяти. Безумовно, ці заяви про міфічні 200 українських "екстремістів" на території Білорусі, зокрема, можуть бути використані як прикриття для вводу туди своїх бійців, і звинуватити при цьому Україну. Тут можливий ряд сценаріїв дій, і ми за ними всіма стежимо", - зазначив Кулеба.

При цьому міністр підкреслив, що українська сторона розуміє логіку цих дій, оскільки вже проходила через подібне.

Читайте також: Якщо сьогодні Білорусь впаде, наступною буде Росія - Лукашенко поскаржився пропагандистам з Москви на Telegram

Нагадаємо, що Росія на прохання Олександра Лукашенка створила резерв співробітників правоохоронних органів, але Путін обіцяв не задіювати російських силовиків, поки "ситуація не вийде з-під контролю".

Чи впаде режим Лукашенка в результаті вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін» для ZN.UA. Про те, чи відправить Путін російські війська в Білорусь для збереження Лукашенко при владі, Володимир Кравченко пише в статті «Дзвінок «одному».