UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія продовжує нарощувати війська поблизу України – глава Пентагону

Остін зазначив, що США та союзники слідкують за ситуацією на російсько-українському кордоні.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що РФ останніми днями продовжила нарощувати  чисельність військ біля українських кордонів, інформує "Інтерфакс".

 "Ми не бачимо цього (відведення військ - ред.). Навпаки, ми бачимо нарощування сил, тоді як у них уже сконцентровано понад 150 тисяч  причому – навіть в останні пару днів", – наголосив Остін.

За його словами, США бачать, що деякі з цих військ перемістилися ще ближче до кордону.

"Я нещодавно сам був солдатом і знаю, що такі дії ви не робитимете без причини... Тому ми разом із союзниками зберігатимемо пильність", - зазначив міністр.

Остін додав, що США та союзники стежать за можливими провокаціями з боку РФ.

Російські війська на українському кордоні становлять безпосередню загрозу для України та ультиматум для Заходу. До другої половини лютого 2022 року Росія створить умови та можливості, необхідні для початку широкомасштабного військового наступу на Україну, якщо російське керівництво ухвалить таке рішення, попередила розвідка Естонії.

Читайте також: Держдепартамент США: Росія плодить фейки і створює приводи для вторгнення в Україну

Восени 2021 року та взимку 2022 року Росія мобілізувала на українському кордоні 150 тисяч військових, розгорнувши підрозділи та сили з усіх своїх військових округів, включаючи Далекий Схід, та всіх дванадцяти армій. Це найбільше нарощування військового потенціалу Росії за останні 30 років, зазначає естонська розвідка.

Про нову колективну угоду і «пекельні» санкції читайте в статті Дмитра Наталухи "«Будапешт-2»: 10 кроків, які зупинять Путіна" для читачів ZN.UA.