UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада приступила до розгляду проекту держбюджету на 2021 рік: онлайн

Документ розглядають у другому читанні.

Верховна Рада приступила до розгляду у другому читанні проекту державного бюджету на 2021 рік. Напередодні профільний комітет парламенту затвердив проект держбюджету. Документ підтримали члени фракцій "Слуги народу", "Батьківщини", "Опозиційний платформи - За життя" і групи "За майбутнє".

Під час сьогоднішнього засідання народні депутати також прийняли закон №4100-д "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". Згідно з пояснювальною запискою, його розробили для того, щоб можливо було прийняти держбюджет на наступний рік.

Читайте також: Закриття справ про конфлікт інтересів: голова НАЗК звернувся до генпрокурорки та очільниці Верховного суду

5 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні проект держбюджету на 2021 рік. Його підтримали 275 народних депутатів.

При цьому в МВФ заявили про стурбованість дохідною та видатковою частиною бюджету на 2021 рік. За словами голови Комітету Ради з питань податкової та митної політики Данила Гетманцева, дефіцит бюджету, який нічим покривати, ставить під загрозу фінансову спроможність України.

26 листопада Кабмін ухвалив проект бюджету до другого читання.

Подробиці депутатських примхах щодо державного бюджету-2021 читайте в тексті Юлії Самаєвої "Про гроші, яких у нас немає, і витрати, які у нас є".