UA / RU
Підтримати ZN.ua

Профільний комітет Ради відмовився розглядати «кнопкодавство» під час голосування за Шкарлета

Частина «слуг народу» , які мають більшість у комітеті, заявили, що мають важливіші справи.

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали про можливе «кнопкодавство» депутатів під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України, повідомила народна депутатка Інна Совсун («Голос»).

За її словами, розгляд заблокували «Опозиційна платформа-За життя» та «Слуга народу». Партія влади має більшість у комітеті – шість депутатів, свого голову і двох заступників, ОПЗЖ зі своїми трьома представниками і секретарем на другому місці.

«Я розумію позицію ОПЗЖ, вони захищають своїх кнопкодавів. Частина «слуг народу» заявили, що для них це витрачання часу, і у них є важливіші справи. Непогано, чи не так? Дійсно, навіщо членам Комітету з питань Регламенту та депутатської етики розглядати порушення Регламенту та депутатської етики?», - запитується Совсун на своїй сторінці в Facebook.

Збирати докази неперсонального голосування (того самого «кнопкодавства»)  за призначення Шкарлета фракція «Голосу» почала у день схвалення його кандидатури парламентом – 17 грудня.

Увагу депутатів привернув той факт, що представників ОПЗЖ, груп «За майбутнє» та «Довіра» у сесійній залі було набагато менше, ніж відданих ними голосів «за». Голова фракції Сергій Рахманін розповів ZN.UA, що політсила має докази: фотографії і свідчення очевидців. Аби отримати відеодокази, фракція запросила доступ до записів засідань ВР.

Однак Управління державної охорони України відмовилося віддавати відео з камер спостереження в залі Ради. «Доступ до камер є, а права дати інформацію немає. Для когось запахло смаженим. Регламентний комітет погодився звернутися до УДО по записи із камер у сесійній залі», - наголошує Совсун.

Депутатка скерувала заяву про вчинення кримінального правопорушення до Офісу генерального прокурора. Совсун також виклала на сторінці докази «кнопкодавства», їхнім підґрунтям стало відео телеканалу «Рада»  (реальна присутність депутатів у залі та результати голосування на табло) і дані поіменного голосування.

Погані новини. Комітет з питань Регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали, що свідчать про...

Опубликовано Inna Sovsun Четверг, 24 декабря 2020 г.

Читайте також: На Банковій проходить мітинг "Стоп Шкарлет"

Нагадаємо 17 грудня Верховна Рада проголосувала за призначенні Сергія Шкарлета очільником МОНголоси дали 226 депутатів. До цього він кілька місяців керував міністерством у статусі в.о.

Призначення обурило студентів і викладачів декількох ВНЗ України та поклало початок акції «Стоп Шкарлет». У Раді також  зареєстрували проєкт постанови про скасування призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Через плагіат в роботах нового міністра вчені антіплагіатної ініціативи «Дісергейт» виступили із заявою проти його призначення. А ексголова МОН Анна Новосад і ексзаступниця міністра освіти Інна Совсун висловили впевненість в тому, що призначення Шкарлета лобіюють ректори вишів, які не зацікавлені в підвищенні якості вищої освіти.