UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пост дитячого омбудсмена перевірятимуть на дискримінацію за сексуальною орієнтацією

В організації вважають, що висловлювання Кулеби є гомофобними.

ГО "Альянг.Глобал" звернулася до президента України Володимира Зеленського та уповноваженої з питань дитини Людмили Денісової із проханням перевірити на дискримінацію за сексуальною орієнтацією допис у Facebook дитячого омбудсмена Миколи Кулеби, де він порівнював сурогатне материнство з торгівлею дітьми. Про це повідомила пресслужба громадської організації.

В "Альянс.Глобал" вважають, що висловлювання Кулеби, де він в один ряд поставив гомосексуальні пари та ґвалтівників, є гомофобним, при цьому "з контексту публікації випливає заперечення паном Кулебою права гомосексуальних людей на батьківство".

"Державний службовець, який є представником захисту прав людини, не має ані юридичного, ані морального права принижувати людську гідність та розпалювати нетерпимість в Українському суспільстві. Ми нагадуємо, що сексуальна орієнтація не належить до числа легітимних обмежень у праві на батьківство і всиновлення", - зазначається у зверненні.

У громадській організації вважають, що Зеленський та Денісова повинні не лише оцінити допис Кулеби, але й вжити відповідних заходів стосовно цього інциденту та оприлюднити свою позиції щодо нього.

Читайте також: Розслідування нападу у Харкові: трансгендерній жінці зламали ніс, але у поліції заяву загубили

Раніше повідомлялося про те, що Офіс генпрокурора відкрив карну провадження через залучення неповнолітніх дітей до зйомок фільму і застосування до них тортур.

Як писало ZN.UA, в Україні різко зменшилися шанси громадян усиновити дитину. Поки українці шукають відсутні можливості пройти навчання для усиновлення дітей, їх максимально відкрили для усиновлення іноземцями. Така сімейна і демографічна політика. Детальніше про усиновлення в Україні і переважне право іноземців на усиновлення українських дітей читайте у статті Алли Котляр "Долі на експорт-2".

З іншими статтями автора можна ознайомитися на нашому сайті ZN.UA.