UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков назвав Україну «складною та ворожою до Росії країною»

Фейк про «братні народи» тріщить по швах.

Речник президента РФ Дмітрій Пєсков наголосив на важливості продовження переговорів з Україною.

«Зрештою всі хочуть, щоб мету «військової операції» (війни проти України в інтерпретації Кремля – ред.) було досягнуто якнайшвидше і ці бойові дії припинилися. Це можливо шляхом цих мирних переговорів. Хоча вони йдуть непросто», - стверджував Пєсков в інтерв'ю телеканалу «Білорусь-1».

Спікер Путіна похвалився білоруським пропагандистам, що «демілітаризація» України йде повним ходом», а військова інфраструктура «багато в чому зруйнована».

Під «військовою інфраструктурою» російські військові розуміють житлові будинки, лікарні, школи, дитячі садочки, пологові. У знищенні цієї інфраструктури в Україні окупанти дійсно досягли успіху.

Представник Кремля, продовжуючи транслювати ілюзії свого шефа, також сподівається на «денацифікацію» України. Сучасна Україна – складна та ворожа для Росії країна, визнав Пєсков.

«Ми все ж таки розраховуємо і сподіваємося на те, що так чи інакше такі прояви націоналістичних ідей будуть заборонені в Україні. Ми сподіваємося, що все-таки російська мова відновить свої позиції в Україні», - заявив він.

Нагадаємо, вже 38 днів окупанти успішно «денацифікують» ферми та бомбардують переважно російськомовні міста, вбиваючи людей, яких за логікою російської пропаганди мали б «захищати».

Читайте також: У США прокоментували переговори України та РФ: "Є те, що говорить Росія, і є те, що вона робить"

Як повідомляло ZN.UA, Росія висунула Україні шість вимог: нейтральність, правовий статус російської мови, демілітаризація, «денацифікація», визнання Криму російським, ОРДЛО – «незалежними» у кордонах Донецької і Луганської областей.

2 квітня відбувся новий раунд переговорів, у форматі відеоконференції. За підсумками дискусії член української делегації Давид Арахамія заявив, що РФ на словах погоджується на всі пропозиції України, окрім Криму (зафіксувати питання на 15 років).

Президент України Володимир Зеленський хоче винести на всеукраїнський референдум формат компромісів у переговорах із Росією. Чому досягти миру в такий спосіб неможливо, читайте у статті Михайла Лебедя «Мирний договір за результатами референдуму: чому цього не буде» у ZN.UA.