UA / RU
Підтримати ZN.ua

Партія Гройсмана отримала монобільшість у Вінницькій міській раді

У соратників експрем'єра буде дві третини депутатських мандатів.

Партія «Українська стратегія Гройсмана» отримала абсолютну більшість місць у Вінницькій міській раді та зможе сформувати однопайртіной більшість. На місцеві виборах 25 жовтня за партію експрем'єра проголосували майже дві третини виборців, які прийшли на дільниці, повідомили в Центральній виборчій комісії.

Очолив список кандидатів від «Української стратегії Гройсмана» мер Вінниці Сергій Моргунов, якого мешканці міста переобрали на другий термін у першому турі.

До міської ради пройшли представники чотирьох політичних партій. 54 депутатських мандата будуть розподілені між ними наступним чином:

«Батьківщина», «Голос», «Сила і честь», «Свобода», «Партія Шарія», «Партія вінничан», «За майбутнє», «Народний Рух України», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю», «Рух справедливості», «Воля», «Наш край» і «Адвокат» не змогли подолати п'ятивідсотковий прохідний бар'єр.

Читайте також: У ЦВК пояснили, чому досі не оголошено всі результати місцевих виборів

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад, а також міських, селищних і сільських голів у всіх 24 областях України.

За даними ЦВК, явка на виборах не перевищила 37%, це в півтора рази менше, ніж на місцевих виборах 2015 року.

Детальніше про ситуацію, що склалася в місті перед місцевими виборами, читайте в матеріалі «Країна по поличках. Вінниця».