UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кримські татари готові дати відсіч спробам відторгнення автономії від України

Голова Меджлісу Рефат Чубаров вважає, що сепаратизм на півострові може мати катастрофічні наслідки.

Кримськотатарський народ готовий протистояти сепаратистським силам в разі спроб дестабілізувати ситуацію в Криму. Про це в коментарі ZN.UA повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

"Кримські татари, навіть в умовах такої невиправдано затягнувся з вини українських політиків процесу відновлення їх прав на своїй землі, чудово усвідомлюють ступінь катастрофи, яка може спіткати Крим і всіх його мешканців у разі будь-яких спроб відторгнення Криму від України", - підкреслив глава Меджлісу.

ТАКОЖ: Могильов не побачив сепаратизму в намірі кримських депутатів просити захисту у Росії

"Відповідно, автори і провідники будь-яких експансіоністських задумів щодо Криму повинні виходити з того, що в особі кримських татар вони отримають гідну відсіч", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, президія Верховної ради Криму 4 лютого постановив "в умовах завзяття до влади груп націонал-фашистського толку" ініціювати проведення загальнокримського опитування про статус півострова. Депутати також обговорювали можливість звернення до президента і Держдумі Російської Федерації із закликом виступити гарантом непорушності статусу автономії Криму.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України через події в парламенті Криму.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Валентини Самар "Росія відкрила кримський фронт". !zn

Читайте також:

Жителям Криму в громадському транспорті показують ролики про "помаранчевий переворот"

Президент розпорядився урочисто відзначити 60-річчя входження Криму до складу України

Кримські татари хочуть застовпити за собою частину місць у парламенті автономії

У Криму заборонили діяльність ВО "Свобода