UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітети Ради розглянуть 13 законопроектів по КСУ

У Раді зареєстровано 13 законопроектів щодо подолання конституційної кризи.

Комітети Верховної Ради на цьому тижні розглянуть всі 13 поданих законопроектів щодо подолання конституційної кризи в Україні. Про це повідомила заступник голови комітету з питань антикорупційної політики Олена Мошенець, передає УНН.

За її словами, до законопроекту Зеленського про розпуск суддів КСУ зареєстровано два альтернативних авторства Гончаренка і Дубінського. Один із законопроектів вчора був відхилений.

"Протягом цього тижня і в понеділок будуть розглянуті всі законопроекти (різні комітети розглядають різні законопроекти), і на наступному пленарному тижні, сподіваюся, зможемо побачити їх в сесійній залі", - сказала Мошенець.

Читайте також: КСУ відкрив провадження у справі про штраф Зеленського за порушення карантину

Відзначимо, президент Володимир Зеленський запропонував провести аудит всіх впроваджених в Україні реформ, оскільки, на його думку, це допоможе вирішити конституційну кризу в Україні.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за конституційним поданням членів парламентської фракції проросійської «Опозиційною платформи - За життя» на відповідність Основному Закону ряду положень антикорупційної реформи.

КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування суддів, чиновників і депутатів, а також позбавив НАЗК багатьох повноважень.

Детальніше про те, які сценарії розвитку ситуації, яка склалася навколо Конституційного суду України? Читайте в статті Олександра Леменова "Конституційний реванш: хто переможе в «війні»?"

Ознайомитися з іншими статтями автора можна за посиланням.