UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін розповів, коли Росія почне переговори про повернення Криму

На думку очільника МЗС України, початок переговорів про умови деокупації півострова – питання часу.

Санкції і міжнародне тиск рано чи пізно змусять керівництво Російської Федерації включитися у переговори про деокупації Криму.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив у четвер, 26 лютого, в ефірі марафону, який проводиться в рамках проекту "Кримське питання", повідомляє "Крим. Реалії".

"Росія буде змушена обговорювати повернення Криму, оскільки під російською окупацією Крим йде в нікуди. Всі ми це прекрасно розуміємо. Питання тільки в тому, наскільки такі фактори, як тиск міжнародного співтовариства, санкції, процеси в окупованому Криму, зійдуться", – підкреслив глава МЗС.

Президент України Петро Порошенко 26 лютого у зверненні до нації розповів про стратегії реінтеграції та деокупації Криму, а також доручив зібрати спеціальне зібрання РНБО, присвячене цій проблемі.

Читайте також: Путін зупинився в Криму, тому що йому не потрібна вся Україна – BloombergView

15 вересня 2015 року Верховна Рада уточнила дату початку окупації Криму військами Російської Федерації - 20 лютого 2014 року.

22 лютого 2016 року на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони була оприлюднена повна стенограма засідання РНБО, яке відбулося 28 лютого 2014 у зв'язку з подіями в Криму.

25 лютого міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що стратегія по відновлення українського суверенітету в Криму складається з політико-дипломатичної та інформаційної складових.