UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська ТВК оголосила результати виборів до міськради

Всього до Київської міськради увійшли сім партій.

Київська територіальна виборча комісія закінчила підрахунок голосів за депутатів міської ради. Результати місцевих виборів в Києві, які відбулися 25 жовтня, ТВК оголосила під час брифінгу.

Так, прохідний бар'єр подолали такі партії:

Решта партій, який брали участь у виборах не набрали необхідні 5% голосів.

Всього в Київську міську раду обрали 65 депутатів, які перемогли в територіальних виборчих округах, а також 55 депутатів за єдиними списками партій.

Нагадаємо, що згідно з даними ТВК, мером міста залишився Віталій Кличко, який набрав 50,52% голосів. Також до трійки лідерів увійшли колишній голова КМДА Олександр Попов, за якого проголосували 68 757 виборців і телеведучий Сергій Притула з 56 900 голосами.

Читайте також: Після місцевих виборів Зеленський звільнив трьох голів ОДА

У неділю, 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад, а також міських, селищних і сільських голів у всіх 24 областях України.

За даними ЦВК, явка на виборах не перевищила 37%, це в півтора рази менше, ніж на місцевих виборах 2015 року.

Зазначимо, що перед місцевими виборами Київ – шокував. І зовсім не зростанням підтримки Кличка, коли ще в лютому 36% киян схвалювали діяльність мера, а незадовго до голосування - 60%. Питання в іншому: при чому тут Кличко, якщо більшість жителів столиці (53%) переконані, що якість їхнього життя і захищеність залежать від центральної влади? І лише 28% у цьому випадку обернулися в бік мера. Детальніше про ситуацію, яка склалася у Києві перед місцевими виборами читайте у матеріалі «Країна по поличках. КИЇВ».

Матеріал є частиною спецпроекту ZN.UA «Країна по поличках», який розповідає про те, хто, як і навіщо бере владу в обласних центрах України 25 жовтня. Весь проект доступний українською і російською мовами.