UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров і Медвєдєв 15 жовтня обговорять весь комплекс українсько-російської співпраці

На засіданні комітету заплановано обговорення всього комплексу російсько-української співпраці у торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній та інших ключових областях, питань галузевої взаємодії.

Голови урядів України і Росії Микола Азаров та Дмитро Медведєв проведуть 15 жовтня у Калузі 10-те засідання Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії.

Як повідомила у п'ятницю, 10 жовтня прес-служба російського уряду, перед засіданням комітету прем'єр-міністри проведуть переговори у форматі тет-а-тет.

"На засіданні комітету заплановано обговорення всього комплексу російсько-української співпраці в торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній та інших ключових областях, питань галузевої взаємодії", - йдеться в повідомленні.

- Україна погрожує Росії повністю відмовитися від імпорту газу вже у найближчі роки

Очікується, що про підсумки переговорів Азаров і Медвєдєв розкажуть на прес-конференції.

Востаннє прем'єри двох країн зустрічалися в Астані у кінці вересня. Тоді Азаров запропонував своєму російському колезі розглянути положення угоди про асоціацію України з ЄС, які турбують російську сторону. "Я пропоную перейти від загальних міркувань - що заважає, а що не заважає - до практичного розгляду положень, які викликають суперечливі оцінки або стурбованість наших партнерів. Я за те, щоб знаходити спільну мову і реагувати на реальні загрози, коли вони є, а не на гіпотетичні", - підкреслив Микола Азаров.

Раніше прем'єр РФ Дмитро Медвєдєв попередив, що партнерський режим з Росією в України закінчиться з асоційованим членством в ЄС, що ускладнить роботу українських експортерів. "Нехай продають свою продукцію до Європи, нехай спробують продати", - зазначив він.

Однак після цього президент Росії Володимир Путін заявив, що можливе підписання Україною договору про вільну торгівлю з ЄС не вплине на відносини з Росією у політичній сфері.

"Це може створити певні проблеми в торговому обороті і кооперації. Все це разом певного збитку в економічній сфері може завдати, але у нас не буде жодних проблем у політичній сфері, я впевнений", - сказав він. !zn

Читайте також:

Азаров спробував переконати Росію в користі для економіки асоціації з ЄС

Азаров запевнив, що Росія не тисне на Україну через євроінтеграцію

Росія вирішила активізувати роботу щодо створення зернового пулу з Україною і Казахстаном

Азаров подякував Лукашенку за спокійну оцінку щодо асоціації України з ЄС