UA / RU
Підтримати ZN.ua

У великого бізнесу з'явилася схема для неповернення боргів навіть за рішеннями Верховного суду

Проти виконавців відкриваються фіктивні кримінальні справи.

В Україні побільшало випадків, коли великий бізнес ухиляється від виконання судових рішень. При цьому з їхньої ініціативи проти приватних виконавців відкривають фіктивні кримінальні справи. Про це заявив голова Асоціації приватних виконавців України (АЧІУ) Віталій Чепурний.

За його словами, цією схемою почали користуватись українські мільярдери. Він також запевнив, що відповідний тиск на приватних виконавців не лише гальмує процедуру примусового виконання рішень та є перешкодою для роботи приватних виконавців, а й загрожує системі правосуддя України та її економіці.

При цьому не рятують навіть виграні у Верховному суді справи щодо стягнення боргів:

«Ми сьогодні маємо ситуацію, за якої виграні судові справи навіть у Верховному Суді для боржника все одно не означають повернення його законних коштів, адже правоохоронець своїм рішенням щодо відкриття фіктивної кримінальної справи може заблокувати всю цю роботу. Це є загроза всій системі правосуддя», - сказав Чепурний.

Читайте також: Регулювання цін на продукцію знищує малий бізнес

Раніше голова Верховного Суду Всеволод Князєв заявив, що потрібно спростити конкурсні процедури під час відбору суддів першої інстанції.

Що не так із судовою реформою, і на що слід звернути увагу насамперед для виведення її у правильне русло? Читайте у матеріалі Тетяни Огнев'юк « Вам справді потрібне правосуддя? «У ZN.UA.