UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя ВАКС об’єднала скарги на рішення щодо закриття справи “Роттердам+”

Одночасно розглядатимуться кілька скарг.  

За рішенням судді Вищого антикорупційного суду Катерини Широкої було об’єднано скарги відносно рішення закрити справу “Роттердам+”. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Тобто, одночасно розглядатимуться скарги заявників: Центру протидії корупції та екснардепа Віктора Чумака, а також потерпілих Запорізького й Нікопольського заводів феросплавів.

Нагадаємо, що роком раніше Широка відмовлялася поновлювати справу, коли її закрив попередній прокурор у справі Віталій Пономаренко. Однак після цього детективи НАБУ отримали висновок експертизи, яка оцінила збитки від дії формули “Роттердам+” у 39,9 млрд грн і провадження було відновлено.

Читайте також: САП вчетверте закрила справу Роттердам+

Очікувати законних і неупереджених дій від прокурора, який веде справу "Роттердам +", не варто навіть після кількох перемог звинувачення в судах. Про це в своєму матеріалі для ZN.UA пише юрист Сергій Жилич.

Тривають розгляд справи «Роттердам+» щодо завдання державі збитків від впровадження цієї формули, а також спроби її закрити з боку прокурора, який цю справу веде. Про те, як прокуратура захищає наші з вами інтереси у справі про завдання державі збитків у 40 млрд грн, читайте в колонці Сергія Жилича «За яку команду грає прокуратура?».