UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще одна область ввела НС через зрив опалювального сезону

В області лише 23% бюджетних організацій уклали контракти на поставки газу.

На Львівщині 12 жовтня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня в зв'язку з відсутністю поставок природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-22 років. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Відзначається, що в області працює 825 бюджетних установ, які споживають природний газ для власних потреб. У цих установах є більше 4 тис. пунктів обліку газу, з них на сьогодні включені лише 986, що становить 23,4%. При цьому більшість бюджетних установ не уклали договорів на поставку природного газу.

"Зараз ми бачимо, що тільки чверть бюджетних користувачів природного газу провели всі необхідні дії, тому ситуація, яка склалася, може привести до того, що ми не ввійдемо в опалювальний сезон вчасно та на належному рівні і це в свою чергу може серйозно позначитися на здоров'ї, житті мешканців області", - зазначив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Читайте також: Тарифи на газ, електроенергію та опалення: що змінюється з 1 жовтня

Раніше повідомлялося про те, що в Івано-Франківську через високі ціни на газ не можуть почати опалювальний сезон. У Миколаєві, наприклад, для опалення тільки лікарень необхідно 7 млн грн.

При цьому 30 вересня представники місцевого самоврядування та уряд підписали Меморандум про встановлення пільгової ціни на газ для населення (7,4 грн за куб), а також бюджетних установ (16,8 грн за куб з ПДВ). Однак на місцях заявляють, що за фактом Меморандум не виконується. Детальніше про те, чому історія з НС - продуманий план уряду - читайте в ексклюзиві ZN.UA "Кабмін спровокував запровадження надзвичайної ситуації в регіонах по газу".

Про всі подробиці газової угоди Банкової і місцевої влади читайте в статті Інни Ведернікової «Тарифний меморандум замість «тарифного майдану»?». Інші статті автора читайте за посиланням.