UA / RU
Підтримати ZN.ua

Румунія відмовилася від технології гідророзриву при видобутку сланцевого газу

В Румунії будуть видобувати сланцевий газ. Але без технології гідророзриву пластів, яку збираються застосовувати в Україні.

Румунські парламентарії, які представляють керівний у країні Соціал-ліберальний союз (Соціал-демократична, Націонал-ліберальна і Консервативна партії) затвердили урядову Стратегію з розвідки і видобутку сланцевого газу на території країни. Про це журналістам повідомила міністр навколишнього середовища Румунії Рована Плумб.

"З задоволенням хотілося б зазначити, що урядова Стратегія з розвідки і видобутку сланцевого газу в Румунії схвалена парламентом, отримавши, таким чином, політичну підтримку з боку парламентської більшості - Соціал-ліберального союзу", - заявила міністр.

За словами Плумб, в разі успішної реалізації Стратегії, головними її економічними перевагами стануть зниження цін на енергоносії, створення нових робочих місць, збільшення бюджетних надходжень і, відповідно, зростання інвестиційних показників країни.

Міністр підкреслила при цьому, що геологорозвідка і видобуток сланцевого газу не буде проводитися методом гідророзриву пластів,що не вплине на навколишнє середовище Румунії, а також не торкнеться туристичної зони румунського узбережжя Чорного моря. !zn

Читайте також:

Сланцевий газ: "за" чи "проти"?

Українська влада звільнила Shell від сплати практично всіх податків

У ЄС нагадали Україні про екологічні ризики видобутку сланцевого газу

Британська влада дозволила видобуток сланцевого газу, незважаючи на землетруси