UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський суд відхилив позов "дочки" Siemens про незаконне постачання турбін до окупованого Криму

Німецько-російська компанія безуспішно намагалася розірвати договір, підписаний в 2015 році.

Арбітражний суд Москви відхилив позов німецько-російського підприємства "Сіменс-технології газових турбін" до держкомпанії "Ростех" про визнання недійсними договорів про постачання газових турбін, які опинилися в окупованому Криму.

Відповідне судове рішення було винесено на засіданні в середу, 10 січня, передає ТАСС.

Позивач вимагав визнати незаконним і розірвати договір з ВАТ та ТОВ "Технопромекспорт" від 10 березня 2015 року, а також повернути виробникові чотири газові турбіни з незаконного володіння.

Проте суддя Аюна Цидипова не визнала аргументи позивача переконливими.

65% акцій ТОВ "Сіменс-технології газових турбін" належить німецькому концерну Siemens A. G., 35% - російським "Силовим машинам".

У грудні Арбітражний суд Москви відмовив у задоволенні позову німецького концерну Siemens до її російського партнера "Технопромекспорт". Концерн вимагав повернути турбіни, які були відправлені в Крим в обхід санкцій ЄС.

Як повідомлялося раніше, Рада ЄС поповнила санкційний список РФ через скандал з турбінами Siemens.

Німецький концерн Siemens ще в березні повідомив про те, що поставив російському ВАТ "ВО "Технопромекспорт" чотири газові турбіни, майданчиком для яких, згідно з контрактом, повинна стати нова ТЕС на Тамані. Це обладнання, як писало DT.UA, може бути в обхід санкцій використано Росією для будівництва нової ТЕС в окупованому Криму.

Детальніше про механізм постачання в Крим європейського енергетичного обладнання в обхід санкцій читайте в статті Ігоря Маскалевича "Турбіни для Кримнаша" у тижневику Дзеркало тижня. Україна".