UA / RU
Підтримати ZN.ua

Профільний комітет затвердив проєкт бюджету на 2021 рік

Голоси за бюджет дали депутати від «Слуги народу», «Батьківщини», «ОПЗЖ» і «За майбутнє».

Комітет Верховної Ради з питань бюджету на засіданні 14 грудня затвердив проєкт державного бюджету на 2021 рік, підготовлений до другого читання. Документ підтримали члени фракцій «Слуги народу», «Батьківщини», «Опозиційною платформи - За життя» та групи «За майбутнє», повідомив член комітету Олексій Гончаренко з «Європейської Солідарності».

«Бюджетний комітет підтримав проєкт бюджету-2021», - написав депутат у своєму Telegram-каналі. Гончаренко уточнив, що він висловився проти, а Володимир Цабаль з «Голосу» - утримався. Решта голосували «за».

Читайте також: Разумков скликає голів фракцій на нараду: обговорять проєкт держбюджету-2021 та інші питання

5 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні проєкт держбюджету на 2021 рік. Його підтримали 275 народних депутатів.

При цьому в МВФ заявили про стурбованість дохідною та видатковою частиною бюджету на 2021 рік. За словами голови Комітету Ради з питань податкової та митної політики Данила Гетманцева, дефіцит бюджету, який нічим покривати, ставить під загрозу фінансову спроможність України.

26 листопада Кабмін ухвалив проєкт бюджету до другого читання.

Запланований дефіцит бюджету до ВВП скоротили з 6% до 5,5%, тепер він становить 246,35 млрд гривень.

У первинному проекті бюджету дохідна частина становила 1,071 трлн, а видаткова 1,331 трлн гривень. До другого читання Кабмін затвердив заплановані доходи на рівні 1,096 трлн, а витрати - 1,328 трлн гривень.

Подробиці депутатських примхах щодо державного бюджету-2021 читайте в тексті Юлії Самаєвої "Про гроші, яких у нас немає, і витрати, які у нас є".