UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помідори та огірки: що буде з цінами на них у травні та влітку

Весною зниження ціни на них чекати не варто.

В Україні вже розпочався сезон місцевих тепличних помідорів. Зараз перші партії місцевих томатів коштують дешевше, ніж минулого року.

Читайте також: Ціни на продукти: в Україні подорожчала морква

За попередніми прогнозами експертів у травні 2023 зростуть ціни на основні компоненти овочевих салатів – помідори та огірки, але влітку ситуація може змінитися, пише «24 канал».

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, овочі можуть подорожчати на 5–10%. Це пов’язано з високою собівартістю вирощування та зберігання тепличних огірків та помідорів.

Але, як розповіла завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Інна Сало, спад ціни на дані овочі може відбутися вже влітку.

«Зниження цін варто очікувати влітку – у сезон надходження у продаж вітчизняних овочів відкритого ґрунту», – повідомила вона.

В Україні другий тиждень поспіль спостерігається зростання ціни на торішню капусту. Причина такої цінової тенденції в тому, що пропозиція капусти врожаю 2022 року продовжує стрімко скорочуватися, тоді як масові поставки цієї продукції нового врожаю ще не почалися.