UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд держмайна покинув перший заступник Дмитра Сенниченка - з переводом в Мінекономіки

Денис Кудін працював у Фонді державного майна на посаді першого заступника голови та відповідав за сферу корпоративного управління. 

Перший заступник голови Фонду держмайна Денис Кудін призначений на посаду заступника міністра в Міністерство економіки. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук за підсумками засідання Кабміну 17 листопада.

"Призначено: Кудіна Дениса Ігоровича першим заступником міністра економіки України", - зазначив він.

Нагадаємо, перевід Кудіна відбувся на тлі новини про можливу відставку голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка. Фактично, кадрові зміни відбуваються  одразу після приватизації двох об'єктів великої приватизації - столичних заводів "Більшовик" та "Електронмашу", які в Уряді вважають успішними.

Водночас можливою причиною відставки керівника ФДМУ Дмитра Сенниченка називають "скандальну приватизацію заводу "Більшовик", що пройшла під одного учасника".

Ще однією можливою причиною відставки називається "невдоволення окремих представників політикуму приватизацією, що успішно стартувала, але може своєрідно вплинути на рейтинги влади".

Дмитро Сенниченко працює головою Фонду державного майна (ФДМ) з 18 вересня 2019 року.

Денис Кудін працював в Фонді державного майна на посаді заступника голови Фонду держмайна з липня 2020 року та відповідав за сферу корпоративного управління. 26 травня 2021 року Кабінет міністрів призначив Кудіна на посаду першого заступника голови Фонду держмайна.

Читайте також: "Звичайний лобізм, оплачений з державних коштів", — експерт про "суперуспішну" реформу корпоративного управління

Фактично, підвищення Кудіна збіглося зі скандалом в державній компанії НАК "Нафтогаз України" внаслідок звільнення голови правління Андрія Коболєва в обхід наглядової ради компанії. Кілька місяців після цього звільнення український уряд вислуховув звинувачення, у тому числі на міжнародному рівні, щодо порушення принципів корпоративного управління.