Світовий інститут ресурсів (WRI) випустив новий звіт World Resources Report: Creating a Sustainable Food Future, який пропонує вирішення проблеми дефіциту ресурсів їжі до 2050 року.
За даними WRI, до 2050 року на планеті житиме близько 10 мільярдів людей. Для того, щоб не допустити голоду та прогодувати усіх без збільшення шкідливих викидів і забруднення довкілля, WRI пропонує кілька рішень.
Для цього людству потрібно: виробляти більше їжі, не збільшуючи при цьому сільськогосподарські площі; зупинити зростання попиту на продукти харчування і сільськогосподарську продукцію; активно відновлювати ліси та савани; збільшити кількість риби через покращення управління диким рибним господарством та аквакультурою; зменшити викиди парникових газів від сільськогосподарського виробництва.
Для досягнення цих цілей людям необхідно буде змінити свою звичну дієту – замість м'яса в раціоні має домінувати рослинна їжа.
Як зазначається, необхідно значно зменшити споживання м'яса та інших продуктів, отриманих від жуйних тварин - велика рогата худоба, вівці, кози. Для їх розведення використовується дві третини сільськогосподарських земель у світі, воно відповідальне за майже половину викидів, пов'язаних із сільським господарством. Окрім цього, потрібно активно відновлювати ліси і торфовища.