У Великобританії виявлений новий штам коронавірусу В1525

Поділитися
У Великобританії виявлений новий штам коронавірусу В1525
Це черговий потенційно невразливий до вакцин вид COVID-19.

Дослідники говорять про 32 випадки зараження новим видом коронавірусу B1525 в Великобританії, а також в інших країнах, включаючи Данію, США і Австралію, передає The Guardian.

Варіант, відомий як B1525, став предметом дослідження вчених з Единбурзького університету, які говорять, що він був виявлений шляхом секвенування генома в 10 країнах, включаючи Данію, США і Австралію. При цьому 32 випадки було виявлено в Великобританії і Нігерії ще в грудні 2020 року.

Команда фахівців вважає, що цей варіант має схожість в своєму геномі з варіантом Кента, B117, і він містить ряд мутацій, які стурбували дослідників, включаючи мутацію E484K в шипованому білку, виявленому на зовнішній стороні вірусу, який грає важливу роль в проникненні вірусу в клітини.

"Ця мутація E484K присутня в варіантах, що з'явилися в Південній Африці і Бразилії, і, як вважається, робить вірус більш здатним ухилятися від антитіл, що виробляються організмом", - говорить доктор Саймон Кларк, доцент клітинної мікробіології в Університеті Редінга.

"Поки невідомо, наскільки добре цей новий вид поширюватиметься, але, якщо успішно, можна вважати, що імунітет від будь-якої вакцини або попередньої хвороби буде ослаблений", - сказав Кларке.

Тим часом "універсальна вакцина", здатна перемогти коронавірус, може бути доступна в протягом року завдяки саме британським вченим. У Великобританії відразу дві команди вчених ведуть роботу над вакцинами, застосування яких дозволяє імунній системі організму розпізнавати НЕ шіповідний білок коронавируса, структура якого найсильніше схильна до мутацій, а білки з центральної частини SARS-CoV-2.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі