Одну з найвідоміших виноробень регіону Бордо у Франції звинуватили в незаконному додаванні цукру в вино в 2016 році, повідомляє The Times.
Виноробне господарство Château Giscours перебуває під розслідуванням після того, як співробітники групи контролю вилучили 397 гектолітрів вина з доданим цукром, що становить 53 тисяч пляшок загальною вартістю 2,3 мільйонів євро.
Додавання цукру, називається шапталізацією, що нелегально в багатьох виноробних країнах і допускається у Франції тільки при суворих умовах, коли із-за поганої погоди у винограді знижений рівень цукру, необхідного для повного бродіння.
Виноробня Château Giscours стверджує, що додавання цукру було законним, але справа перебуває під суворим контролем після ряду випадків шахрайства у французькій виноробній промисловості в останні роки.
Château Giscours повідомила, що союз виробників санкціонував шапталізацію урожаю винограду сорту мерло в 2016 році, хоча насправді цукор був дозволений для використання з виноградом сорту каберне совійньйон.
"Кількість цукру, доданого до мерло, була дуже обгрунтованою, нижче того рівня, дозволеного для каберне совіньон того року", - розповів співробітник Chateau Giscours.
Грузинське вино включили в Книгу рекордів Гіннесса. Люди почали займатися виноробством на території Грузії 8 тисяч років тому.
Екс-міністр економіки РФ запевняє, що сплутав 2 мільйони доларів з пляшкою. Колишній міністр економіки Росії Олексій Улюкаєв пояснив, чому він взяв 2 мільйони доларів хабара у глави "Роснафти" Ігоря Сєчіна. За його словами, він думав, що в пакеті - подарунковий алкоголь.
