Росія не показує бажання повернутися до «зернової угоди» і тисне на Захід – ISW

Поділитися
Росія продовжує шантажувати світ.

Росія продовжує висловлювати своє небажання повертатися до Чорноморської зернової ініціативи за відсутності значних поступок з боку Заходу, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що Кремль оприлюднив спільну заяву під назвою «Африканська мирна ініціатива». У документі йдеться про те, що лідери деяких країни Африки закликали до конкретних кроків з усунення перешкод для експорту російського зерна і добрив, а також до вивільнення і доставки до африканських країн 200 000 тонн російських добрив, що застрягли в європейських портах,.

«Ці заклики свідчать про те, що африканські лідери підтримують умови Росії щодо відродження Чорноморської зернової ініціативи», - зазначили в ISW.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що його країна продовжить робити «все необхідне» для того, щоб Росія могла вільно експортувати продовольство на світовий ринок, якщо Росія буде готова відродити «зернову угоду» і дозволить Україні безпечно експортувати зерно через Чорне море.

Речник Кремля Дмітрій Пєсков у відповідь на заяву Блінкена заявив, що як тільки Сполучені Штати виконають умови Росії, то «угода буде негайно відновлена».

«Ці заяви не дають чітких вказівок на те, що Росія має намір знову приєднатися до Чорноморської зернової ініціативи і прагне примусити Захід скасувати обмеження на її власний експорт», - підсумували в ISW.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що навіть після виходу Росії із «зернової угоди», Україна надалі постачатиме світові зерно.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі