Відпочинок без росіян: які курорти краще обрати влітку 2023

Поділитися
Відпочинок без росіян: які курорти краще обрати влітку 2023 © unsplash/karthikhimself
Багато українців вже шукають, де провести літню відпустку.

Незважаючи на війну, яку розпочала Росія, багато українців шукають варіанти пляжного відпочинку. Один з критеріїв, на які звертають увагу наші співгромадяни – відсутність на цьому курорті росіян або мінімальні шанси їх там зустріти, пише «РБК-Україна».

Де українцям відпочити у Єгипті

Цього року відпочинок у Єгипті російські туроператори планують пропонувати російським туристам як альтернативу Туреччині. Вони хочуть запустити нові рейси до Шарм-ель-Шейху та Хургади.

Однак поки що на двох курортах практично немає росіян – це Хургада та Марса-Алам. Там відпочивають туристи з Польщі та Німеччини.

Лише 7 травня міжнародний аеропорт Марса-Алам прийняв близько 4000 туристів на 24 європейських рейсах. Це були переважно літаки з Польщі, Чехії, Італії, Німеччини, Швейцарії та Бельгії.

До речі, до війни курорт Марса-Алам був одним із найпопулярніших серед українців.

Де українцям відпочити у Туреччині

В цій країні важко знайти місце, де взагалі немає росіян. Туреччина докладає зусиль, щоб налагодити чартерні рейси з Росії на свої курорти.

Найпопулярніші у туристів із РФ залишаються курорти на середземноморському узбережжі провінції Анталія.

При цьому традиційно курорти на Егейському узбережжі менш привабливі для росіян – вода в цій частині моря прохолодніша, дно кам'янисте, а спокійна атмосфера та мальовничі бухти приваблюють переважно європейців. І ціни в готелях у 1,5-2 рази вищі, ніж в Анталії. Проте влітку 2023 року з Росії плануються чартери і до цієї курортної частини Туреччини.

Також є курорти, на яких переважно відпочивають європейці:

  • Сіде, Чешме та Кушадаси обирають англійці та німці;
  • Кемер – голландці, італійці та німці;
  • Мармаріс та Олюденіз – англійці.

В яких країнах можна відпочити без росіян

Хоча дев’ять країн Європи заборонили в'їзд російським туристам, багато пляжних напрямків залишаються доступними для громадян РФ і активно видають їм шенгенські візи – наприклад, Іспанія та Греція. Однак у ті країни, в які продають тури, летіти їм доведеться лише з пересадками. Наприклад, на Кіпр – через Сербію чи ОАЕ, до Чорногорії – через Туреччину.

Багато європейських країн ускладнили видачу віз росіянам. Наприклад, Мальта та Іспанія вимагають іноземну страховку.

Також для росіян залишаються недоступними прямі рейси за океан – до Домінікани та Мексики. Туди туристи зможуть потрапити регулярними рейсами з багатьма пересадками, що на тлі авіаперельотів на Мальдіви та Таїланд привабить небагатьох.

Попри всі складнощі, батьки намагаються організувати своїм дітям літній відпочинок цього року. Нагадаємо, де будуть працювати дитячі табори та як змінилася ціна на відпочинок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі