Великий піст: прості щоденні рецепти страв

Відео
Поділитися
Великий піст: прості щоденні рецепти страв © smak.ua
Віряни під час посту не вживають м'ясо, яйця та молочні продукти.

У 2023 році 27 лютого почався Великий піст у християн східного обряду. Він буде тривати до Великодня. В цей час забороняється вживати їжу тваринного походження, але можна готувати різні пісні страви.

Булгур з овочами

Інгредієнти:

  • Булгур – 250 г
  • Олія – 30 г
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Помідор свіжий – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, червона паприка – на смак.

Приготування:

  1. Перець помити, нарізати соломкою, помідор нарізати.
  2. Цибулю дрібно нарізати, покласти у каструлю з товстим дном, де попередньо розігріли олію.
  3. Пасерувати цибулю на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Додати перець і готувати ще 5 хвилин.
  4. Додати помідори, томатну пасту, спеції. Готувати ще 3 хвилини.
  5. Всипати булгур і добре перемішати. Прогріти, постійно помішуючи, 5 хвилин.
  6. Залити окропом, посолити, накрити кришкою і готувати 10-15 хвилин.
  7. Вимкнути плиту і дати страві настоятися ще 15 хвилин.

Пісний суп з квасолею

Інгредієнти:

  • Квасоля – 200 г
  • Кукурудзяне борошно – 150 г
  • Морква – 1/2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Селера – 1/2 стебла
  • Бульйон овочевий – 1,2 л
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Олія оливкова – 1 ст. л
  • Сіль, перець – на смак

Приготування:

  1. Квасолю замочити у мисці з холодною водою на 4 години.
  2. Налити в каструлю води, покласти квасолю, додати лавровий лист. Готувати до напівготовності 40 хвилин. Додати сіль.
  3. Відкинути квасолю на друшляк і обсушити.
  4. Моркву, цибулю та селеру нарізати і обсмажити в розігрітому маслі на пательні до готовності.
  5. В овочевий бульйон додати квасолю, обсмажені овочі.
  6. Коли суп закипить, просіяти борошно, додати до супу, повільно помішуючи.
  7. Закрити кришку та варити протягом 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати томатну пасту.

Пісні шоколадні мафіни з вишнею

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 г
  • Какао-порошок Ц 40 г
  • Цукор – 60 г
  • Розпушувач – 1 ч.л
  • Олія – ​​5 ст.л
  • Цукрова пудра – на смак

Приготування:

  1. Змішати у мисці всі сухі інгредієнти.
  2. Окремо змішати рідкі інгредієнти.
  3. Поєднати обидві маси і добре перемішати до однорідності. Тісто має бути за консистенцією, як сметана.
  4. Покласти в тісто вишні та ще раз добре перемішати.
  5. Викласти тісто у форми, застелені паперовими вкладками для кексів.
  6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Пісний салат з пекінською капустою

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 350 г
  • Солодкий перець – 200 г
  • Кукурудза консервована – 300 г
  • Лимонний сік – 1 ч. л
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л
  • Петрушка, кріп, кукурудзяна олія нерафінована – на смак

Приготування:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі