Україна уклала перший контракт у рамках Міжнародної виставки озброєнь IDEX-2021 

Поділитися
Україна уклала перший контракт у рамках Міжнародної виставки озброєнь IDEX-2021  © ibigdan.livejournal.com
Загальна сума контракту становить 85,6 млн доларів.

Україна уклала перший контракт в рамках Міжнародної виставки озброєнь IDEX-2021, яка зараз відбувається в Об’єднаних Арабських Еміратах, повідомив гендиректор держкомпанії «Укрспецекпорт» Вадим Ноздря. Компанія уклала контракт з Пакистаном.

«Хоча закриття кордонів, яке сталося у минулому році через світову пандемію, і навчило нас ефективно працювати онлайн, участь України в одній із найбільших зброярських виставок, що відбувається офлайн, важко переоцінити», – зазначив Ноздря 

Він також повідомив, що в рамках IDEX-2021 ДК «Укрспецекспорт» та Пакистан уклали контракт загальною сумою 85,6 млн доларів на ремонт парку танків Т-80УД. За словами Ноздрі, цього року це перший контракт «Укрспецекспорту» з Пакистаном, який є одним з найбільш системних та ефективних спецекспортерів держкомпанії. Також сторони обговорили питання розширення співпраці та реалізації нових проєктів до кінця 2021 року. 

Крім того, гендиректор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв повідомив про те, що українська делегація вже провела низку переговорів з делегаціями ОАЕ, Йорданії та Саудівської Аравії. За його словами було досягнуто домовленостей щодо співпраці у сферах високоточної зброї та бронетанкової техніки, безпілотних платформ, ремонту двигунів тощо.  

«У нас є всі підстави прогнозувати, що у 2021 році ми не лише збережемо свої позиції на наших базових ринках, а й вийдемо на нові – з новою продукцією, – прокоментував перші результати участі України в IDEX-2021 Ноздря. – Український оборонно-промисловий комплекс дає нам таку можливість Тож  плануємо нові зовнішньоекономічні контракти і очікуємо на суттєве зростання обсягів постачання на зовнішні ринки, а відтак – збільшення відрахувань до державного бюджету».

Як повідомлялось, 21 лютого 2021 року в Абу-Дабі (ОАЕ)  стартувала Міжнародна виставка озброєнь ABU DHABI International Defence Exhibition and Conference (IDEX-2021), яка відбуватиметься до 25 лютого 2021 року. IDEX-2021 – одна з найбільших військових міжнародних виставок, яка проводиться під патронатом президента Об’єднаних Арабських Еміратів. У павільйонах Національного виставкового центру в Абу-Дабі свої експозиції презентують понад 900 провідних оборонних компаній з 59 країн світу. Україну представляють дев’ять підприємств ОПК, сім з яких входять до Державного концерну «Укроборонпром», серед яких ДК «Укрспецекспорт». Водночас, Державна компанія «Укрспецекспорт» є організатором об’єднаної експозиції концерну «Укроборонпром». Українську делегацію очолює віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі