Україна перейшла на літній час

Поділитися
Україна перейшла на літній час © pixabay/free-photos
Сьогодні вночі українці перевели стрілки годинника на одну годину вперед.

У 2023 році Україна перейшла на літній час вночі 26 березня. Так, сьогодні о 3:00 ночі стрілки годинників в країні перевели на годину вперед.

Перехід з зимового на літній час і навпаки прописане у постанові Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України». Кожного року в останню неділю березня відбувається переведення стрілок годинників на літній час, а на зимовий – в останню неділю жовтня.

Слід зазначити, що Комітет з питань економічного розвитку понад два роки тому рекомендував нардепам у Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт № 4201 «Про обчислення часу в Україні». Автори проєкту закону свою позицію пояснювали тим, що переведення стрілок годинників негативно впливає на здоров'я людей. Парламент на початку березня 2021 року прийняв його у першому читанні, але не зміг проголосувати у другому читанні та відправив документ на доопрацювання.

Раніше ми писали, під час переходу з зимового на літній час деякі люди можуть відчувати погіршення самопочуття. Тому необхідно заздалегідь підготувати організм до переходу на літній час.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі