Теплий грудень, холодний січень: синоптики розповіли, якою буде зима 2023-2024

Поділитися
Теплий грудень, холодний січень: синоптики розповіли, якою буде зима 2023-2024 © Василь Артюшенко, ZN.UA
Сніжною майбутня зима не буде.

Минула зима була доволі теплою, тому спроби Росії залишити українців на тривалий час без світла та тепла не досягли бажаної мети.  

Завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди УкрГМІ Вазіра Мартазінова розповіла, якою буде зима цього року, пише Telegraf.

Вона зазначила, що з 2005 року українці живуть у новій кліматичній смузі.

«Я його називаю сучасним. Якщо подивитись тренд з 2005 року, то грудень потеплішав, і суттєво — на 2 градуси. Тож, хоч як би ви очікували холодів, підіймайте ваші очікування на +2 градуси стосовно ваших дитячих спогадів про зиму. Грудень буде дуже теплим», — пояснила Вазіра Мартазінова.

А от січень стає холоднішим, в ньому відбувається падіння температури, циркуляція повітря стає активнішою, і в Україну в цьому місяці починають заходити холоди.

Опади у зимові місяці, згідно з прогнозом науковиці, мають бути у межах норми. При таких температурах це буде здебільшого сніг, мокрий сніг і дощ.

Однак, за її словами, очікувати великого снігового покрову не варто. Якщо сніг перед холодами і випаде, наступної доби ж і розтане, адже температура буде підвищуватись. Виняток — активний в усіх сенсах південний схід України, який у лютому буде позбавлений опадів.

«Усі наші зими будуть такого характеру – мороз буде приходити, але є глобальний фон — потепління, який не даватиме йому розвиватись», — підсумувала Вазіра Мартазінова.

Нагадаємо, якою буде зима у Києві за прогнозами синоптиків. Саме від погоди залежить наскільки вона буде важкою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі