Таран відзвітував у Раді про весняну призовну кампанію 2020

Поділитися
Таран відзвітував у Раді про весняну призовну кампанію 2020
За словами міністра, для абітурієнтів діє відстрочка до 1 жовтня.

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр оборони Андрій Тарана відзвітував про весняну призовну кампанію 2020 року. Очільник Міноборони розповів про те, скільки українців планують призвати до срокової служби в армії. 

“Весняний призов 2020 року проходить у безпрецедентних умовах. Указом президента та розпорядженням уряду його перенесли на травень-липень. Призов триватиме до 31 липня цього року”, - заявив міністр. 

За його словами, вже вдалося врегулювати питання щодо призову випускників-бакалаврів, які хочуть продовжити навчання на магістратурі. Таран зазначив, що “вичерпні роз’яснення щодо призову на строкову службу”, а також відповідні доручення довели до відома військових комісаріатів та до керівників ОДА й РДА. 

Зокрема, за словами міністра, таким призовникам рекомендували надавати відстрочку до 1 жовтня. Для надання відстрочки потрібно надати військкомату документ із вишу, який свідчить про продовження навчання. 

“У випадку виникнення проблемних ситуацій, Міноборони пропонує звертатися на нашу гарячу лінію. Телефони є на нашому сайті. Кожен випадок порушення прав здобувачів освіти розглянуть, а винуватці будуть покарані”, - заявив Таран. 

При цьому він додав, що випускники шкіл можуть безперешкодно вступати до вищих навчальних закладів. Адже згідно з рішенням уряду, українців віком 18-19 років можна призивати до строковї служби в армії лише за власним бажанням.  

“Всього цього року заплановано до призову 16 460 осіб. У тому числі до ЗСУ - 9 тисяч осіб, до Нацгвардії - 5 460 осіб, до Держприкордонслужби - 1 300 осіб, до Державної спецслужби транспорту - 700 осіб”, - додав Таран. 

Нагадаємо,8 липня в Міносвіти заявили про те, що абітурієнти 2020 року зможуть отримати відстрочку від призову в армію. Їм потрібно буде пройти попередню реєстрацію і отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року. 

Однак, як повідомляло ZN.UA, наступного дня Генштаб проігнорував надану абітурієнтам 2020 року можливість отримати відстрочку від призову в армію й після того, як викликав частину призовників для проходження комісії, заблокував їх на території збірного пункту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі