В Україні святкування Масниці розпочнеться 11 березня. Масляний тиждень триватиме до 17 березня. В цей час прийнято пекти млинці з різними начинками. Але важливо пам'ятати, що начинки мають бути без м'яса, оскільки після Масляної настає Великий піст.
Начинка з картоплі та грибів
Інгредієнти:
- картопляне пюре – 500 г;
- гриби – 300 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль, перець – на смак.
Приготування:
- Очистити та відварити картоплю до готовності, розім'яти у пюре.
- Моркву та цибулю очистити, дрібно нарізати.
- Гриби помити, нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю, моркву та гриби обсмажити на сковороді до готовності та змішати з картопляним пюре.
Начинка з сиром та помідорами
Інгредієнти:
- сир твердий – 200 г;
- помідори свіжі – 2 шт.;
Приготування:
- Сир натерти на великій терці.
- Помідори помити, дрібно нарізати.
- Покласти у млинці тертий сир та помідор, загорнути, відправити на 2-3 хвилини до розігрітої духовки.
Начинка з сиром «Фета» та овочами
Інгредієнти:
- сир «Фета» – 250 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- свіжий помідор – 1 шт.;
- зелень – на смак.
Приготування:
- Помити та нарізати кубиками огірок та помідор.
- Помити та порізати зелень.
- Намастити сир на млинці, покласти овочі, додати подрібнену зелень.
Начинка з яблуком та шоколадом
Інгредієнти:
- яблука (середні, великі) – 3-4 шт.;
- вода – 15 мл;
- цукрова пудра – 50 г;
- молочний шоколад – 50 г.
Приготування:
- Очистити яблука, нарізати невеликими кубиками.
- Покласти яблука в сотейник, додати воду і пудру, зменшити вогонь після закипання. Прибрати з плити, як тільки яблука стануть м’якими.
- Додати в теплу начинку подрібнений шоколад, перемішати.
Солодка начинка «Страчателла»
Інгредієнти:
- сир – 700 г;
- молоко – 130 мл;
- цукор – 100 г;
- мед – 30 г;
- шоколад – 80 г.