Пісні десерти до Великого посту: прості та смачні рецепти

Відео
Поділитися
Пісні десерти до Великого посту: прості та смачні рецепти © smak.ua
Під час посту не можна їсти м'ясо, молочні продукти та яйця.

27 лютого у християн східного обряду розпочався Великий піст, який триватиме до свята  Христового Воскресіння. Під час Великого посту можна приготувати смачні пісні десерти.

Пісне вівсяне печиво

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 200 г;
  • Сухофрукти – 100 г;
  • Горіхи – 50 г;
  • Цукор – 1 ст. л;
  • Вода – 100 мл;
  • Банан – 2 шт.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти скласти в одну ємність і замісити однорідне тісто. Прибрати на 30 хвилин.
  2. Вистелити деко папером для випікання і трохи змастити маслом. З приготованого тіста зробити печиво.
  3. Відправити деко в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом 30 хвилин.

Пиріг з моркви

Інгредієнти:

  • Морква – 4 шт.;
  • Волоські горіхи – 125 г;
  • Очищені фініки – 100 г;
  • Кориця – 4 ч. л;
  • Кокосова стружка – 40 г;
  • Кокосове молоко – 100 мл;
  • Мед – 1 ч. л;
  • Горіхи кеш'ю – 100 г;
  • Сіль – на смак;
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л

Приготування:

  1. Кеш'ю подрібнити у блендері, додати мед та кокосове молоко.
  2. Моркву очистити, натерти на дрібній терці.
  3. У блендері подрібнити волоські горіх та фініки, додати сіль, натерту моркву, массу з меду та кокосового молока. 
  4. Акуратно перемішати всі лопаткою, формуючи морквяну пасту.
  5. Отриману суміш потрібно помістити у форму та поставити в духовку. Випікати 30-40 хв при температурі 180 градусів.

Десерт з бананом та хурмою

Інгредієнти:

  • Банан – 1 шт.;
  • Хурма – 3-4 шт.;
  • Сік лимона – 1 ч. л;
  • Кориця – на смак.

Приготування:

  1. Банан необхідно очистити, нарізати та помістити в морозилку до повного заморожування.
  2. Хурму нарізати шматочками та видалити кісточки.
  3. Заморожений банан і покласти хурму в чашу блендера та перемішати. Потім додати лимонний сік, корицю.
  4. Готову масу розкласти по склянках і прикрасити за бажанням. Десерт потрібно подавати одразу ж після приготування.

Мармурове печиво

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 г;
  • Вода – 100 мл;
  • Олія – 60 мл;
  • Сіль – 1/4 ч. л;
  • Цукор – 100 г;
  • Какао – 60 г;
  • Розпушувач – 10 г;
  • Ванілін, цукрова пудра – на смак.

Приготування:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі