Новорічний стіл: три смачні рецепти оселедця під шубою

Поділитися
Новорічний стіл: три смачні рецепти оселедця під шубою © smak.ua
Цю страву традиційно готують на свято.

У ніч з 31 грудня на 1 січня українці зустрічатимуть Новий рік. Свято заведено відзначати у сімейному колі та з друзями. На Новий рік традиційно готують салати та закуски. Зокрема, на новорічному столі має бути оселедець під шубою.

Швидкий рецепт оселедця під шубою

Інгредієнти:

  • 2 шт. моркви
  • 7 шт. картоплі
  • 2 шт. цибулі
  • 3 шт. буряк
  • 800 г філе оселедця
  • майонез, сіль, перець (на смак)

Приготування:

  1. Все овочі (крім цибулі) необхідно відварити, дати охолонути та очистити.
  2. На крупній терці необхідно натерти в окремі ємності буряк, моркву та картоплю.
  3. Цибулю очистити та нарізати дрібними кубиками.
  4. З філе оселедця вибирати усі кісточки, нарізати на невеликі кубики.
  5. Взяти форму, у яку необхідно викладати шари у такій послідовності: оселедець; цибуля; майонез; картопля; майонез; морква; майонез; буряк; майонез.
  6. Поставити салат у холодильник на 1-2 година та подавати до столу.

Оселедець під шубою з червоною ікрою та сьомгою

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 300  г
  • Філе слабосолоної сьомги/форелі – 300 г
  • Буряк – 300 г
  • Морква – 300 г
  • Картопля – 300 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Майонез – 400 г
  • Червона ікра – 50 г
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Свіжа зелень

Приготування:

  1. Вимити та відварити буряк, моркву та картоплю до готовності. Овочі очистити від шкірки, натерти на великій терці, викласти до окремих ємностей, додати сіль, перець.
  2. Відварити яйця, очистити, натерти на дрібну терку.
  3. Філе сьомги та оселедця нарізати дрібними кубиками.
  4. Почистити цибулю, нарізати дрібними кубиками.
  5. Помити та нарізати зелень.
  6. У глибоку форму, викласти послідовно шари з оселедця, сьомги, картоплі, моркви, цибулі, буряка, яєць, змащуючи кожний шар майонезом.
  7. Поставити у холодильник на дві години. Перед подачею на стіл страву зверху прикрасити червоною ікрою та зеленню.

Класичний рецепт оселедця під шубою

Інгредієнти:

  • оселедець –1 філе
  • картопля – 4 шт.
  • морква – 4 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • яйця – 5 шт.
  • яблучний оцет – 2 ст. л.
  • холодна кип'ячена вода
  • майонез, сіль, цукор – на смак

Приготування:

  1. Відварити картоплю, моркву, буряк та очистити їх. Натерти відварені овочі на терці.
  2. Нарізати цибулю маленькими кубиками, додати сіль, цукор, залити яблучним оцтом. Перемішати, залити холодною кип'яченою водою і залишити маринуватися на 10-15 хвилин. Коли маринування скінчиться, злити рідину з цибулі.
  3. Відварити, очистити та натерти на крупній терці яйця.
  4. Філе оселедця нарізати невеликими кубиками.
  5. У форму для салату послідовно викладати шари з оселедця, цибулі, картоплі, моркви, буряка, яєць, змащуючи кожний шар майонезом.
  6. Поставити страву у холодильник на декілька годин.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі