Новорічний стіл: три смачні рецепти олів'є

Поділитися
Новорічний стіл: три смачні рецепти олів'є © freepik.com
Цей салат часто готують на свято.

У ніч з 31 грудня на 1 січня українці відзначатимуть Новий рік. Традиційно на свято прийнято збиратися за столом з друзями та близькими. На Новий рік на стіл подають різні закуски та салати, серед яких і олів'є.

Олів'є з ковбасою

Інгредієнти:

  • 3 картоплини
  • 3 моркви
  • 4-5 яєць
  • 450 г зеленого горошку
  • 5-6 солоних огірків
  • 350 г вареної ковбаси
  • 5 пучків зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 250 г майонезу
  • сіль, чорний мелений перець – на смак

Приготування:

  1. Овочі (картоплю, моркву) помити, відварити у шкірці до готовності, очистити.
  2. Яйця відварити до готовності, очистити, подрібнити.
  3. Картоплю, моркву, ковбасу та солоні огірки нарізати дрібним кубиком.
  4. Зелену цибулю та кріп дрібно нарізати.
  5. Всі інгредієнти змішати, додати сіль, перець на смак, заправити майонезом.
  6. Салат поставити у холодильник на дві години.

Олів'є з курячим філе

Інгредієнти:

  • 250 г куряче філе
  • 1 шт. морква
  • 3 шт. картопля
  • 4 шт. яйця
  • 125 г зелений горошок
  • 1 шт. огірок солоний
  • 2 шт. огірок свіжий
  • 125 г майонез
  • 1 пучок зелена цибуля
  • сіль, перець – на смак

Приготування:

  1. Куряче філе залити окропом, варити 20 хвилин, дістати з води, дати охолонути, нарізати невеликими кубиками.
  2. Відварити картоплю, моркву, очистити, нарізати кубиками.
  3. Помити та подрібнити цибулю, нарізати свіжі та солоні огірки
  4. Відварити яйця, очистити, нарізати дрібними кубиками.
  5. Всі інгредієнти ретельно перемішати, додати перець, сіль.
  6. Заправити салат майонезом та поставити у холодильник на декілька годин.

Олів'є зі слабосолоним лососем

Інгредієнти:

  • 2 авокадо
  • 1 велика морква
  • 2 яйця
  • 170 г філе малосольного лосося (форелі, сьомги)
  • 1 чашка замороженого горошку
  • 2 мариновані огірки
  • 2 свіжі огірки
  • 3-4 гілочки кропу
  • майонез, сіль, перець – на смак

Приготування:

  1. Моркву, яйця відварити і почистити.
  2. Горошок розморозити.
  3. Морква, яйця огірки, рибу і авокадо нарізати кубиками.
  4. Всі інгредієнти змішати в мисці. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Дістати салат з холодильника, перед подачею на стіл додати спеції та майонез, перемішати.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі