«Ніхто не може знайти флешку» — Степанов розповів, коли запустять єдину систему трансплантації, замовлену ще в 2018

Поділитися
«Ніхто не може знайти флешку» — Степанов розповів, коли запустять єдину систему трансплантації, замовлену ще в 2018 "Вона була замовлена в грудні 2018 року" © depositphotos / BravissimoS
«У травні 2019 року тодішнє керівництво МОЗ підписало акт про прийняття даної системи. Судячи з акту, прийняли її на якійсь флешці».

Єдину інформаційну систему з трансплантації в Україні в МОЗ планують запустити вже на початку 2021 року. Про це розповів очільник відомства Максим Степанов, додаючи, що в цій системі буде уся необхідна база про донорів та реципієнтів, тобто тих, хто потребує пересадки органів.

"Вона була замовлена в грудні 2018 року... одразу перерахували трохи більше 26 млн гривень на створення цієї системи. У травні 2019 року тодішнє керівництво МОЗ підписало акт про прийняття даної системи. Судячи з акту, прийняли її на якийсь флешці, ніхто цю флешку знайти не може. На баланс ця система поставлена не була", - зазначив Степанов.

За словам міністра, технічне завдання на розробку тієї системи не передбачало пошуку донорів та реципієнтів, що є просто неприпустимим.

"Завдання, яке поставлено перед фахівцями, щоб ми змогли удосконалити цю систему, розробити і запустити вже з 1 січня. Я дуже хочу, щоб ми запустилися з першого січня. Там дуже багато треба зробити", - додав міністр.

Раніше повідомлялося про те, що більше п'яти тисяч українців очікують трансплантацію органів в Україні і за кордоном. У червні МОЗ створило окремий підрозділ для розвитку трансплантації в країні. МОЗ уже розширює перелік лікарень, які можуть надавати послуги з трансплантації органів.

На початку липня у Львові провели масштабну операцію з трансплантації серця і нирок. Донором став 58-річний чоловік, який впав з висоти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі