«Не купуйте хліба, вкраденого в України»: Світу нагадали про мовчазні покупки українського зерна під час Голодомору 1933

Поділитися
«Не купуйте хліба, вкраденого в України»: Світу нагадали про мовчазні покупки українського зерна під час Голодомору 1933 © unsplash/tunagraphy
Мародерство України з боку Росії є трендом поведінки сусідньої держави впродовж століть.  

На тлі вивезення окупантами з окупованих територій України збіжжя та продажу його на міжнародних ринках Україна нагадала світові, що така ж політика проводилась Росією і в 1932-1933 роках, під час Голодомору, коли російські окупанти забирали вирощене українцями та продавали як своє.

Як зазначили в Службі зовнішньої розвідки України, зараз актуальною знову є «Відозва Вищої Ради української еміграції» 1933 року, яка зберігається в архіві розвідки, яка вкотре підтверджує, що політика московії у ставленні до України не змінилась і є загарбницькою, мародерською, варварською.

«…Московський уряд не задовольняється нав’язуванням свого режиму, він розоряє економічно народ, який мав нещастя підпасти під його владу… Система насильницького продажу зерна, реквізиції… розорюють Україну. … Не купуйте хліба, вкраденого в України. Припиніть торгівлю із Совєтами. Торгуючи із Совєтами, Ви підтримуєте російську окупаційну армію в Україні, Ви підтримуєте знищення, терор, голод», - йдеться в заяві столітньої давності, яка актуальна і сьогодні.

Нагадаємо, що російські загарбники на окупованих територіях вилучають українське зерно, направляють його на власне споживання або намагаються продати на міжнародних ринках.

МЗС України попередило країни-споживачі, що партії зерна, які продає РФ, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, здобуте в результаті мародерських дій російської окупаційної влади, а покупці є співучасником цього злочину.

Як стало відомо, Росія та Туреччина "досягнули попередньої домовленості " про розблокування поставок української сільськогосподарської продукції через Чорне море. При цьому з Україною ці держави питання не узгоджували , а безпосередньо Туреччина є однією з країн, які купують зерно, яке вкрали в України.

Тим часом в Євросоюзі розглядають можливість розблокування українських портів військовим шляхом.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі