Зафіксоване масове отруєння на святі випускників в Івано-Франківській області

Поділитися
Зафіксоване масове отруєння на святі випускників в Івано-Франківській області © za.in.ua
Госпіталізовано вже 11 осіб.

В Івано-Франківській області 11 осіб було госпіталізовано через гостру кишкову інфекцію.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7 ранку 22 червня в інфекційне відділення Богородчанської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція, госпіталізовано 11 осіб, які 17 червня вживали їжу в готельно-ресторанному комплексі "Діброва" однойменного села Івано-Франківського району", - йдеться в повідомленні.

Стан здоров'я постраждалих оцінюється як середнього ступеня тяжкості. Фахівці проводять необхідний комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів.

Керівник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродпотребслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський заявив, що роботу комплексу "Діброва", де отруїлися випускники, призупинили на 10 днів.

Були вилучені недоброякісні харчові продукти, які стали причиною отруєння людей під час святкування випускного вечора.

"Там святкували 28 осіб. Люди отруїлися неякісними продуктами з дуже простроченим терміном їх реалізації. Поки важко сказати, чим саме, тому, що їли все і все", - зазначив Фіглевський.

У Богородчанської ЦБ з діагнозом "отруєння" після випускного зараз знаходяться 11 осіб, з них шестеро - діти. Водночас крім тих, кого госпіталізували в лікарню, є постраждалі середньої тяжкості, які лікуються вдома.

Не виключено, що антисанітарія в закладах громадського харчування українських міст, а також приготування страв з прострочених продуктів пов'язані з тривалим локдауном, який був оголошений в Україні. Продукти були куплені до локдауну або в самому його початку, а пізніше, їх просто шкода було викинути. Також з метою економії коштів керівництво ресторанів могли не оплачувати підтримку під час локдауну кухні в належному стані та з урахуванням елементарних норм. Тому, коли локдаун був скасований, співробітники ресторанів і кухарі просто приступили до роботи в тих умовах, які були. Цей людський фактор міг спровокувати масове отруєння в Харкові. Не виключаються подібні випадки та в інших містах України, тому - будьте пильні й купуйте тільки перевірені продукти у знайомих продавців і в торгових точках, яким довіряєте.

Нагадаємо, станом на ранок суботи в медичні установи Харкова поступили з отруєнням 78 осіб. Всі вони відвідували харківські ресторани "Якіторія" і "Мафія".

Всім пацієнтам поставлений діагноз ентероколіт.

17 червня в Харкові був зафіксований спалах кишкових інфекцій. Опитування хворих після госпіталізації говорив, що хворі пов'язують своє захворювання із вживанням суші в закладі громадського харчування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі